Iz mesne industrije Braća Pivac u petak su potvrdili kako kreću s novom velikom investicijom

Autor: Marta Duić , 23. listopad 2020. u 12:51

Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima, zaključuje Ivica Pivac

Iz mesne industrije Braća Pivac u petak su potvrdili kako kreću s novom investicijom u Ljubuškom. Podsjetimo, Poslovni dnevnik o tome je izvijestio krajem prošlog tjedna, a danas je potvrđeno kako su potpisivanjem ugovora između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac Čitluk nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5.856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle su u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

U zamjenu je Grad Ljubuški postao vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9.978 četvornih metara, a u gradski proračun uplaćena je razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovla-štenog sudskog vještaka. Početak je to realizacije investicije koju Mesna industrija Braća Pivac u-skoro planira u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini. Kompleks u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno prostirat će se na više od 20.000 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima i zaposlit će minimalno pedesetak djelatnika.

Doprinos gospodarskom razvoju

„Investicijom u Ljubuškom cilj nam je, nakon Hrvatske, i na područje BiH proširiti našu ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko pre-rade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje. Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno dopri-nijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja“, poručio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić pozdravlja ovu ideju i otvaranje novih radnih mjesta te ističe kako upravo ovakve investiciije predstavljaju najbolje demografske mjere i garanciju opstanka. ˝Fokus gradskih vlasti u narednom razdoblju bit će upravo gospodarski razvoj. Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija grad-ske vlasti olakšati investitorima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom“, poručuje Markotić.

Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu koji će se graditi u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

„Imperativ je Grupe Pivac ponuditi tržištu proizvode iznimne kvalitete. Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavku nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima“, zaključuje Ivica Pivac.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U Vrgorcu i okolici nema zemlje da gradite pogone ili u hercegovini nemorate imate EU norme za preradu.

Treba carina svaki komad iz kamiona uzet na analizu.

Pohlepni gad…

I godinama mrcvarili kraševu dionicu, probavni kupit što jeftinije

Uništili su Hrvatsko stočarstvo uvozom škarta. Sada prljavi novac investiraju u stranu zemlju. Fuj. Dno dna od ljudi.

New Report

Close