Čini se kako Braća Pivac planiraju novu investiciju

Autor: Marta Duić , 15. listopad 2020. u 15:46
Foto: Press

Grad Ljubuški vlasnik je nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima, površine 5856 metara četvornih, kao i nekretnine Gaj u Cernu.

Kako javljaju bosansko-hercegovački portali, pred vijećnicima Gradskog vijeća Ljubuški trebao bi se naći prijedlog zaključka o zamjeni nekretnina između toga grada i Mesne industrije Braća Pivac. Iz mesne industrije Braće Pivac za sada nisu željeli komentirati i otkrivati detalje, no ako je suditi po napisima, čini se kako ova hrvatska grupacija planira investiciju u Ljubuškom.

Naime, kako piše Bolji Ljubuški, Grad Ljubuški vlasnik je nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima, površine 5856 metara četvornih, kao i nekretnine Gaj u Cernu (16.052 metara kvadratnih) te ih daje u zamjenu, uz nadoplatu, Mesnoj industriji Braća Pivac

Kako stoji u obrazloženju, vlasnik navedenog zemljišta traži zamjenu radi izgradnje proizvodnog pogona čiji je osnovni cilj unapređenje mesne industrije, kao i zapošljavanje radnika s područja Ljubuškog te se obavezuje isplatiti razliku u tržišnoj cijeni predmetnih parcela prema procjeni sudskog vještaka građevinske struke. Utvrđeno je da ukupna vrijednost nekretnina u vlasništvu Mesne industrije Braća Pivac iznosi 59.868 KM, a vrijednost nekretnine u vlasništvu grada 262.869 KM, tako da razlika vrijednosti nekretnina iznosi 203.028 KM u korist Grada Ljubuškog.

Komentirajte prvi

New Report

Close