Domaći prehrambeni div objavio plaće menadžera: Direktor mjesečno zarađuje 416.000 kuna bruto

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2022. u 10:53
Foto: Davor Puklavec/24sata

Unatoč neizvjesnosti razvoja pandemije i nizu izazova pred nama, a koje početkom ove godine predvodi neizvjesnost razvoja ratnog sukoba u Ukrajini, nastavljamo sa svim planiranim investicijama, rekli su iz tvrtke.

Hrvatski prehrambeni div objavio je u utorak revidirane poslovne izvještaje za prošlu godinu te ukupna primanja svih članova uprave.

Atlantic grupa lani je ostvarila 5,7 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 8,6 posto više nego godinu ranije, a neto dobit iznosila je 370 milijuna kuna i bila je manja za 2 posto.

“Atlantic je prošlu godinu zaključio s povijesno najvišim prihodima. S odličnim prodajnim rezultatima vlastitih i principalskih brendova, organski rast bilježe sva područja, zahvaljujući, između ostalog, značajnim marketinškim i kapitalnim ulaganjima.

Rast se može zahvaliti i boljoj epidemiološkoj situaciji na svim tržištima, popuštanju mjera za suzbijanje pandemije te značajno boljoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj u odnosu na prethodnu godinu, piše Danica.

Unatoč neizvjesnosti razvoja pandemije i nizu izazova pred nama, a koje početkom ove godine predvodi neizvjesnost razvoja ratnog sukoba u Ukrajini, nastavljamo sa svim planiranim investicijama.

Među investicijama se ističu ulaganja u tehnologiju u Atlantic Štarku, nove oblike pakiranja i redizajn Cedevite te u novu tvornicu Argete u okolici Varaždina”, naglasio je predsjednik uprave i većinski vlasnik kompanije Emil Tedeschi.

Šestero članova uprave Atlantic grupe lani je dobilo ukupno 20 milijuna kuna plaća, bonusa i nagrada. Najviše je uprihodio Emil Tedeschi, oko 5 milijuna kuna bruto, što je u prosjeku oko 416.000 kuna mjesečno.

Neven Vranković dobio je oko 3,1 milijun kuna (258.000 kuna mjesečno). Ostali članovi uprave – Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar – uprihodili su po 3 milijuna kuna, odnosno u prosjeku oko 250.000 kuna bruto mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close