InvestCro 2020 – Strana iskustva za bolju Hrvatsku

InvestCro 2020 – Strana iskustva za bolju Hrvatsku

Cjelogodišnji projekt InvestCro Poslovni dnevnik i Večernji list nastavljaju provoditi i u 2020. godini  s ciljem isticanja dobrih investicijskih primjera te naglašavanja iskustava Hrvatskoj usporedivih država.

O PROJEKTU

InvestCro je projekt koji je zaživio 2019. godine te je u svojem izuzetno uspješnom prvom izdanju kroz četiri konferencije okupio više od 500 sudionika, a svaku je konferenciju, uz medijske platforme Styrije popratilo i 15 drugih medija.

Ove godine, pod egidom „Strana iskustva za bolju Hrvatsku“, InvestCro sadrži tri konferencije, mjesečne novinske priloge u Poslovnom dnevniku i Večernjem listu u kojem se progovara o problematici investicija,  posebnu rubriku na redizajniranom portalu poslovni.hr te atraktivan videosadržaj kako bismo nastavili progovarati o problematici ulaganja te tako pridonijeli snažnijem i zdravijem rastu Hrvatske.

PRVA KONFERENCIJA - Investicije kao zamašnjak razvoja nakon korona krize

Prva konferencija u okviru godišnjeg projekta InvestCro održat će se videoputem i bit će emitirana 2. lipnja na poslovni.hr i vecernji.hr, a posvećena je ublažavanju posljedica korona krize odnosno investicijama u periodu koje dolazi te na koje načine one mogu i trebaju biti zamašnjak razvoja Hrvatske.

Također, posebna pozornost bit će posvećena EU fondovima i njihovoj ulozi u investicijama u Hrvatskoj s naglaskom na pitanje hoće li možda upravo europski novac biti slamka spasa za oslabljeno hrvatsko gospodarstvo.

Sadržaj:

Intervju jedan na jedan: Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – EU fondovi kao podrška oporavku gospodarstva

Panel diskusija – Investicije kao izlaz iz krize

Sudionici – Zdenko Adrović, direktor, Hrvatska udruga banaka; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, Američka gospodarska komora; Zdenko Lucić, državni tajnik, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta; Davor Majetić, glavni direktor, Hrvatska udruga poslodavaca, Judita Cuculić Župa, savjetnica za europski semestar, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

Videoreportaža – uspješno korištenje EU novca – primjer dobre prakse

 

Događanja i aktivnosti
Učitaj više

ORGANIZATOR
SUORGANIZATOR
ANALITIČKI PARTNER

New Report

Close