Trebate li prati sirovu piletinu prije pripreme? Ili voće u kori koja se neće pojesti? Sigurno ste si već nekad postavili ova pitanja, a možda još uvijek niste pronašli konkretan odgovor i objašnjenje zašto, piše Centar zdravlja.
Pranje je jedan od primarnih načina smanjenja rizika od trovanja hranom. Od proizvodnje, preko distribucije i prodaje, na putu do vašeg kuhinjskog pulta većina namirnica prelazi prilično dugačak put i zato ju je važno pravilno kako bi se spriječilo širenje štetnih bakterija i virusa. Međutim, treba imati na umu da ne vrijedi baš za sve skupine namirnice – dok neke treba uvijek prati, druge treba držati podalje od sudopera.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu