Istraživanje koje su financirali Cancer Research UK i Svjetski fond za istraživanje raka sugerira da bi mogla postoji veza između industrijski prerađene hrane i povećanja rizika od raznih vrsta raka. Tim s britanskog Imperial College London, koji je vodio istraživanje, ocijenio je da se veza ne može dokazati jer se temelji na promatranjima i osobnom dojmu, odnosno tome da su se ljudi prisjećali što su jeli.
Kako prenosi B92, istraživači su rekli da ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je istraživanje provedeno, jedu previše prerađene hrane i pozvali su na postavljanje oznaka upozorenja na prednjoj strani pakiranja. Industrijski prerađena hrana sadrži sastojke koje ljudi obično ne dodaju kada kuhaju domaću hranu. Ti dodaci mogu uključivat kemikalije, boje, zaslađivače i konzervanse za produženje roka trajanja. Industrijski prerađena hrana koja se najčešće jede u Ujedinjenom Kraljevstvu su kupovni kruh, gotova jela, razne žitarice za doručak, mesne prerađevine, slatkiši i kupovni keksi, peciva i kolači.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Danas u SPARU kupila jabuke s okusom PESTICIDA …..FUJ !
Samo malo… ima još netko, a da to ne zna?
Uključite se u raspravu