Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Ove namirnice najzdraviji ljudi jedu za doručak

Autor: Poslovni.hr
02. veljača 2023. u 10:03
Podijeli članak —
Foto: Unsplash

Samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kavu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obveze bez kofeinske pomoći.

Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica. Takvu prehranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet udebljaju. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tijekom četiri mjeseca. Istraživači, na čelu s dr. Anna-Leenom Vuorinen, otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica, piše Zadovoljna.hr.

Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica. Takvu prehranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet udebljaju. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.

VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tijekom četiri mjeseca. Istraživači, na čelu s dr. Anna-Leenom Vuorinen, otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica, piše Zadovoljna.hr.

Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mliječne proizvode jelo je njih 41 posto, dok je konzumaciju žitnih pahuljica odabralo 33 posto osoba. Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kavu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obveze bez kofeinske pomoći.

Umjesto ograničavanja prehrane i izbjegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili debljanje može se spriječiti ako pojedinac nauči slušati potrebe svojeg organizma, a prednost da kvaliteti, a ne kvantiteti obroka, pojasnila je rezultate istraživanja Anna-Leena Vuorinen.

Autor: Poslovni.hr
02. veljača 2023. u 10:03
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close