Nova studija otkrila je da ultraprerađena hrana, uključujući popularne grickalice i slatka pića, može povećati rizik od raka debelog crijeva. Istraživači iz SAD-a ispitali su podatke iz tri zdravstvene studije u kojima je sudjelovalo više od 46.000 muškaraca i gotovo 160.000 žena, koji su praćeni 24 do 28 godina, piše Klixba.
U tom razdoblju identificirano je 3.216 slučajeva raka debelog crijeva. Prema istraživačima, rizik od tog stanja povećala je konzumacija bezalkoholnih pića, zapakiranih grickalica, kruha, kolača i kesa, kao i slatkiša i margarina te prethodno obrađenih gotovih jela.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu