Umirujuće vijesti: Investitori odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru

Autor: Mislav Šimatović , 15. ožujak 2017. u 23:18
Foto: Pixsell

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate.

U jeku drame oko koncerna Agrokor stigla je danas popodne za dio dobavljača umirujuća vijest. Prema posljednjim informacijama, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima.

Iznos kredita nije poznat, ali nije tajna da je uprava Agrokora u intenzivnim kontaktima s postojećim kreditorima i pregovorima oko iznalaženja adekvatnog rješenja novonastale situacije.

Službeno se u srijedu oglasio i koncern poručujući u šturom priopćenju da ima izrazitu podršku investitora koji aktivno sudjeluju u procesu te će javnost pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima.

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate, javlja Večernji list. Tako se u poslovnim krugovima spominje kredit od 100 milijuna eura koji je nedavno Agrokoru odobrio Sberbank, vjerojatno kao dio aranžmana koji uključuje angažiranje globalne konzultantske kuće Alvarez and Marsal. Spomenuti konzultanti predložit će rješenje restrukturiranja koncerna, što je jedan od uvjeta daljnjeg angažmana vjerovnika u stabilizaciji poslovanja Agrokora.

>>Agrokor na burzi režirao "crnu srijedu"

>> Stigla je prva službena reakcija iz Agrokora

>> Premijer se oglasio o Agrokoru: Apeliram na sve da spuste loptu, nema razloga za dramu

>> Snažna reakcija burze na vijesti o Agrokoru: Najveće potonuće CROBEX-a u gotovo osam godina

>>Sberbank u izravnoj komunikaciji s Agrokorom, obveze tvrtke prema državi su 'porezna tajna'

Komentari (9)
Pogledajte sve

Potecijalni investitori neće spašavati Todorića nego će Agrokor kupiti za vlastiti interes. To će biti uglavnom banke koje su nemilice dijelile kredite, a sada moraju spašavati uložena novčana sredstva. Sve to čine za vlastiti interes. Zaključi, kako sam ja razuman, a ti proizvoljno komentiraš, kao da od tebe očekujemo, da osobno staneš u red za spas Agrokora

..ja sam pročitala………….U/Z/NEMIRUJUĆE VIJESTI……. Investitori odobrili zajam Todoriću…

Corn
Tuđman-Todorić .. pa jel to znači da je Tuđman i dalje živ? To je dogovor crvene buržoazije koja je Tuđmana preveslala i nagovorila na takav tip privatizacije koji nas je doveo tu gdje jesmo. Uglavnom, ekipa i dalje vlada ovom državom…


Agrokor je tvorevina osnovana na dogovoru Tuđman -Todorić. Zato je i podržavan do današnjeg dana. Nezasitni Todorić nije prezao ni od čega, da bi lakomo gomilao svoj kapital. Tvrtka koja nema lojalan odnos sa konkurencijom ne može opstati na tržištu. Vlasnik je gazio po malima a sada mu prijeti opasnost da sam bude zgažen. Spašavati Agrokor nije primjereno, jer će nakon kapitulacije njenog vlasnika tvrtku preuzeti novi vlasnik i zbrinuti sve zaposlenike. Zato poručujem vlastodršcima, da ne diraju u novac građana za spas jednog lakomog čovjeka. Iskreno se plašim za novac zaposlenika pohranjen na temelju individualne kapitalizirane štednje kod Mirovinskog fonda.(2.stupanj). Ovaj novac je već dugo vremena na meti mnogih državnih umnika.

Je investitori već stoje u redu da preuzmu Agrokor! Neće oni spašavat lakomog čovjeka jer se njega više ne da spasiti nego tebe i sve nas. Urazumi se.

New Report

Close