Snažna reakcija burze na vijesti o Agrokoru: Najveće potonuće CROBEX-a u gotovo osam godina

Autor: Tomislav Pili , 15. ožujak 2017. u 14:30
Foto: Pixsell

Zagrebačka burza snažno je negativno reagirala na vijest o sastancima u Vladi na kojima je tema bila sudbina Agrokora.

Nakon što je u jednom trenutku prijepodne indeks CROBEX gubio preko tri posto vrijednosti, poslijepodne je rasprodaja malo oslabila na intenzitetu. Oko 14.15 sati CROBEX je bio i dalje u značajnom minusu od 2,2 posto i kretao se oko 2169 bodova . No, to je dalje najsnažniji pad CROBEX-a u posljednjih osam godina.. O pesimizmu investitora dovoljno govori podatak da je nakon 14 sati protrgovano dionica za 38,5 milijuna kuna, a tako visok promet nije zabilježen od 23. veljače. Najlikvidnija dionica s 7,8 milijuna kuna prometa je Ledo koji trenutno gubi više od 10 posto, a cijena se kreće na oko 8000 kuna.

"Žestoko je krenulo jutros, gotovo bi se moglo reći da je zavladala panika. Na domaćem tržištu oko 11 sati u plusu je bilo svega 5 dionica, i to onih manje likvidnih. Sve ostale su u minusu, a najviše kompanija iz sastava Agrokora, koje su cijelu burzu povukle u minus", kaže za Hinu Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Iz Vlade je u utorak navečer potvrđeno da je održan sastanak predstavnika Vlade, Sabora i Agrokora na kojemu je analizirano stanje u tom koncernu.

"Vlada prati situaciju u Agrokoru zbog njegove važnosti za hrvatsko gospodarstvo. Upoznati smo sa snižavanjem kreditnog rejtinga Agrokora i u više smo navrata naglasili odgovornost vlasnika i uprave za sveukupno poslovanje kompanije. U tom kontekstu održan je i sastanak predstavnika Vlade, Hrvatskog sabora i Agrokora", kaže se u Vladinom priopćenju.

Komentari (3)
Pogledajte sve

I noga u guzicu je korak naprijed…

dobar mu slogan, S vama kroz život, iako ga ja nisam htio svojom voljom, niti mu ulazim u trgovine, niti u dionice, ali evo Crobex isto ispada njegov, dajte mu nogu u g.zicu i da mi nastavimo svojim putem, ako se država nastavi petljati , sve će uništiti radi cvjećareve pohlepe

Jednom su ga vec spasavali na racun malih dionicara Belja…

Tko ce ovaj puta biti zrtvovan da gazda nastavi svoj pohod…?

New Report

Close