Zagrebačka pivovara je na trećem predavanju Beer Champions predstavila novitete na domaćem tržištu te edukacijama o proizvodnji, učinku piva na zdravlje, trendovima u svjetskom i hrvatskom pivarstvu te kombiniranju piva s ostalim namirnicama nastavila svoju misiju podizanja svijesti o pivu i pivarstvu.
Česte zablude, ali i znanstvene činjenice o pivu istaknula je Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica KBC-a Zagreb. "Činjenica je da je pivo vrijedan proizvod čiji prirodni sastav, konzumira li se umjereno, ima blagotvoran učinak na organizam. Nažalost, često se tako ne doživljava i zbog toga mi demistificiramo mnoge predrasude o pivu", poručila je. Istaknula je kako pivo ako se konzumira odgovorno i u umjerenim količinama, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, povećava gustoću koštane mase, pomaže u prevenciji dijabetesa, smanjenju stresa i nesanice.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu