Kako je doista raditi u Amazonu?

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2015. u 17:44
Thinkstock, Ilustracija

Amazon.com otvorio je u 2014. u Europi šest tisuća novih radnih mjesta s punim radnim vremenom kako bi odgovorio na povećanu potražnju, prenio je Reuters izjavu tog američkog online trgovca.

Amazon.com otvorio je u 2014. u Europi šest tisuća novih radnih mjesta s punim radnim vremenom kako bi odgovorio na povećanu potražnju, prenio je Reuters izjavu tog američkog online trgovca.

Amazon je priopćio da sada u EU imaju 32.000 stalno zaposlenih, uključujući radna mjesta u logističkim centrima, centrima za korisnike, u odjelu dizajna, razvoja softvera i upravljanja lancem opskrbe.

Njemački Amazon bio je međutim pogođen nizom štrajkova, pokrenutih zbog niskih plaća i loših uvjeta rada.

Kako je doista raditi u Amazonu? Odgovore na pitanja između ostalog može s epotražiti na portalu Quora.

Izdvajamo neke od odgovora:

Stres i nezadovoljstvo

Trenutno sam zaposlen u Amazonu i mogu reći da su skoro svi sa kojima radim u toj kompaniji pod stresom i generalno nezadovoljni. Zaposlenici osim goleme količine posla dobivaju još samo nezahvalnost i negativnost.

Ugodno mjesto i pametni suradnici

Radio sam kao softverski inženjer 18 godina, i ne mogu reći da je Amazon neugodno mjesto za rad. Radio sam sa pametnim kolegama s kojima sam se dobro slagao, a ured je bio na vrlo lijepoj lokaciji. Mnogo sam naučio u Amazonu.

Sve je skromno

Godinu i pol sam radio u Amazonu – skromnoj kompaniji. Zašto kažem skromnoj? Radio sam na skromnom hardveru, sjedio sam na skromnoj stolici i imao skroman stol. Okružje u uredu je također poprilično neinspirativno.

Odgovornost, ali i poštovanje

Volio sam tamo raditi. Radio sam sa grupom čiji je posao organizacija prostora u robnim kućama. Za svakoga je bilo po nešto, a posao je uključivao dizajniranje, programiranje, putovanja i ostalo. Imali smo veliku odgovornost, ali i potpornu menadžera.

Neprijateljsko okruženje

Amazon je stvorio neprijateljsko okruženje koje crpi čovjekovu energiju. Amazon u svojim skladištima zapošljava ljude, a kada se do kraja iscrpe, otpišu ih i na njihovu poziciju postave nove. I tako u krug.

Komentirajte prvi

New Report

Close