Amazon otvorio 6.000 radnih mjesta u EU

Autor: Saša Paparella , 13. siječanj 2015. u 11:18
Reuters

“Još uvijek smo u fazi ulaganja i pokušavamo steći još snažnije pozicije u 2015.”, rekao je Xavier Garambois, Amazonov potpredsjednik za maloprodaju u EU.

Amazon.com otvorio je u 2014.u Europi šest tisuća novih radnih mjesta s punim radnim vremenom kako bi odgovorio na povećanu potražnju, prenosi Reuters izjavu tog američkog online trgovca.

Amazon je priopćio da sada u EU imaju 32.000 stalno zaposlenih, uključujući radna mjesta u logističkim centrima, centrima za korisnike, u odjelu dizajna, razvoja softvera i upravljanja lancem opskrbe.

"Još uvijek smo u fazi ulaganja i pokušavamo steći još snažnije pozicije u 2015.", rekao je Xavier Garambois, Amazonov potpredsjednik za maloprodaju u EU, dodavši da je potražnja kupaca u Europi bio je veći nego ikada.

Amazon je rekao da su otvorili oko 1.200 novih radnih mjesta u Njemačkoj, svom drugom najvećem tržištu nakon SAD-a, gdje je u skladištima zaposleno 10.000 djelatnika plus 10.000  sezonskih radnika.

Njemački Amazon bio je pogođen nizom štrajkova, pokrenutih zbog niskih plaća i loših uvjeta rada.

Sindikat Verdi organizirao je niz štrajkova od svibnja 2013. pokušavajući prisiliti poslodavca na podizanje plaća za skladišne radnike, a sve to u skladu s ugovorima o kolektivnom pregovaranju u trgovačkoj industriji. Amazon je međutim u više navrata odbacio zahtjeve sindikata, tvrdeći da njihovo skladišno osoblje spada u logističke radnike, te da oni dobivaju iznadprosječne plaće po standardima te industrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close