Končar predstavlja tračnička vozila na sajmu u Istanbulu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2014. u 12:10
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Končar Elektroindustrija će na sajamu Eurasia Rail, koji će se održati u Istanbulu, predstaviti niskopodne elektromotorne vlakove, tramvaje te opremu za željezničku infrastrukturu, izvjestili su danas iz te kompanije.

Končar Elektroindustrija će na sajamu Eurasia Rail, koji će se od 6. do 8. ožujka održati u Istanbulu, predstaviti niskopodne elektromotorne vlakove, tramvaje te opremu za željezničku infrastrukturu, izvjestili su danas iz te kompanije.

Končar je, kako navode, na turskom tržištu, u području tračničkih vozila, prisutan više od 15 godina.

Prugama Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Bugarske i Turske voze diodne i tiristorizirane lokomotive proizvedene i revitalizirane u Končaru. Stoga je sajam u Istanbulu prilika za obnovu i intenziviranje kontakata tim više što Turska ulaže znatna sredstva u modernizaciju željeznica, a na temelju prijašnjih dobrih iskustava Končar očekuje i nove moguće poslove na tom tržištu, ističe predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila Ivan Bahun.

Iz Končara podsjećaju kako je Končar – Električna vozila trenutno u realizaciji velikog projekta u Hrvatskoj, u sklopu kojeg će HŽ Putničkom prijevozu isporučiti 44 putnička vlaka. Ukupna vrijednost ugovora je 1,63 milijarde kuna, a posao je dobiven na međunarodnom natječaju za 32 elektromotorna vlaka objavljenom u prosincu 2012. te na međunarodnom natječaju za 12 dizelelektričnih vlakova objavljenom u siječnju 2013.

Eurasia Rail je međunarodni sajam tračničkih vozila, željezničke opreme i infrastrukture, ove godine na njemu sudjeluje više od 300 izlagača, a u dva dana trajanja očekuje se oko 25 tisuća posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close