ZSE: Pad indeksa, HT i AD Plastik najlikvidniji

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2011. u 17:10

Početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi obilježen je padom dioničkih indeksa i nastavkom trenda slabog prometa.

Glavni dionički indeks Crobex pao je 0,71 posto na 2.226,17 bodova, a uži indeks Crobex10 skliznuo je 0,42 posto na 1.207,22 boda. Ukupan promet ostvaren je u skromnom iznosu od 12,03 milijuna kuna, što se u cijelosti odnosi na redovno trgovanje. Samo dvije dionice imale su promet veći od milijun kuna, a najlikvidniji bio je Hrvatski Telekom, kojim se protrgovalo u iznosu od 2,84 milijuna kuna, uz pad cijene od 0,39 posto na 256,01 kunu. Isti postotak pada zabilježio je i AD Plastik, koji je zaključio na cijeni od 128,50 kuna, ostvarivši promet od 1,68 milijuna kuna.

I ostale trgovanije dionice završile su u negativnom području, a među značajnijim gubitnicima našli su se Zagrebačka banka (-1,03 posto), Atlantic Grupa (-1,42 posto), Belje (-1,51 posto) i Dalekovod (-2,3 posto). Magma je pak posrnula 7,69 posto, uz promet manji od 150 tisuća kuna.

Očitovanje Ingre o medijskim napisima o vlasničkom preslagivanju

Ingra se danas putem Zagrebačke burze očitovala na medijske napise o vlasničkom preslagivanju. Nastavno na medijske napise o vlasničkom preslagivanju te na objavu Zagrebačke burze na internetskim stranicama www.zse.hr od dana 1. lipnja 2011. o svrstavanju dionica Ingre u poseban segment promatranja, obavještavamo da ne postoji namjera Uprave društva o vlasničkom restrukturiranju, stoji u očitavanju Ingre u kojem se dodaje kako je Uprava u proteklom razdoblju u medijima demantirala špekulacije o istome. ‘’Obzirom da ne postoji namjera niti odluka Uprave o vlasničkom restrukturiranju, navedene novinske članke smatramo neprovjerenim i netočnim informacijama’’, zaključuju iz Ingre.

Za cjelokupni pregled trgovanja i prometa na domaćem tržištu kapitala kliknite ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close