Zelena stranka za raspravu o Plominu na sljedećoj skupštini PGŽ

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 17:50

Zelena stranka će na sljedećoj sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije (PGŽ) pokrenuti raspravu o učinku na okoliš planirane termoelektrane Plomin 3 s ugljenom kao energentom, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Kako je kazao je predsjednik stranke Aljoša Babić, Zelena stranka podržava referendum o toj termoelektrani koji se namjerava provesti u Istri. No, naveo je, Zelena stranka smatra da bi referendum trebalo provesti samo u dijelovima Istre koji su na području utjecaja planirane termoelektrane kao i u zapadnim dijelovima Primorsko-goranske županije, posebno na Liburniji, gdje se također može očekivati njezin utjecaj.

Tajnik Zelene stranke i županijski vijećnik Milan Popadić istaknuo je da se ta stranka protivi korištenju ugljena u termoelektrani. Izrazio je nezadovoljstvo izostankom sudjelovanja PGŽ u raspravama o Plominu 3. Babić je također kazao da stranka pokreće postupak imenovanja neke ulice ili trga u Rijeci imenom političara Vladimira Bebića.

Babić je kazao da je Bebić ostavio neizbisiv trag u riječkoj politici te da je iznio duh Rijeke izvan gradnica grada. Bebić je bio prepoznatljiva figura na političkoj sceni, rekao je. Najavio je slanje pisma s ovim prijedlogom riječkom gradonačelniku i svim riječkim gradskim vijećnicima s obzirom na to da Zelena stranka nije član vijeća.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close