Watson objavio da kupuje Actavis za 4,25 milijardi eura

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2012. u 12:30

Farmaceutska tvrtka Watson Pharmaceuticals objavila je da kupuje Actavis Grupu za najmanje 4,25 milijardi eura. Time će Watson potvrditi svoju ulogu jednog od najvećih svjetskih dobavljača generičkih lijekova i povećati prisutnost na međunarodnom tržištu. Piše Reuters.

Napisi o preuzimanju Actavisa počeli su krajem ožujka, a smatra se kako će ovaj potez Actavisu omogućiti da se učinkovitije natječe s konkurentima kao što su Teva Pharmaceutical Industries i Novartisov Sandoz.

U sektoru generičkih lijekova u posljednje vrijeme sve su češća ovakva spajanja, a jedan od razloga je taj što zapadnjačke vlade od industrije traže da lijekove proizvode po što nižim cijenama, favorizirajući time velike igrače koji mogu proizvoditi uz najniže troškove.

Iz Actavisa su poručili kako će Watson odmah isplatiti 4,25 milijarde eura, a dioničari Actavisa mogli bi dobiti dodatnih 250 milijuna eura tijekom samih pregovora, ukoliko Actavis dostigne određene ciljeve koje su si zadali ove godini.

U Watsonu očekuju povećanje prihoda i smanjenje troškova i druge sinergije vrijedne oko 300 milijuna dolara u sljedeće tri godine. Također bi se trebala smanjiti i stopa poreza sa sadašnjih 36 posto na oko 28 posto

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close