Uskok opet u Ini: Zašto je u tri mjeseca izgubljeno 1,5 milijardi kuna?

Uskokovi istražitelji jučer su službeno od Ine zatražili da im preda dokumentaciju o nabavi nafte i naftnih derivata tijekom 2008. i 2009. godine, piše Večernji list.

Primitak Uskokova zahtjeva potvrdili su i u kompaniji, uz zaključak kako “Ina uvijek surađuje s državnim tijelima i institucijama te će i ubuduće nastaviti tu praksu”.

Večernji list piše kako se ovaj zahtjev može smatrati službenom potvrdom pokretanja istrage o golemim gubicima koje je Ina ostvarila krajem 2008. U zadnja tri mjeseca te godine Ina je na trgovini naftnim derivatima izgubila oko 1,5 milijardi kuna što je rezultiralo financijskim kolapsom kompanije, golemim poreznim dugom te Molovim konzekventnim preuzimanjem kontrole nad poslovanjem Ine.

(pd)

Komentari (4)
 • MMM
  MMM 10:49 15.5.2012.


  … ljudi moji ja vas ništa ne razumijem.

  Cijelo bogovjetno vrijeme ste govorili kako je država loš valsnik i da sve to treba privatitzirati. Sad su vam i ti novi vlasnici loši. Potkradaju na nafti u ovom slučaju. Izvlače temeljni kapital kroz dividendu na drugom slučaju. Od tehnološki napredne komapnijie, razvojno usmjerenee, napravili su "popljoprivrednu zadrugu" u trećem slučaju. ….

  Dargi moji Hrvati, ja vas stvarno ne razmem.

 • Miroic
  Miroic 10:37 15.5.2012.

  pa mađari se javno hvale da oni kontroliraju nabavku nafte od Mola.Samo treba provjeriti po kojoj cijeni i sve je jasno jer ovi iz naše kvote u upravi služe smo za primanje plaće.Kako ih nije sram priznat da ništa ne rade a primaju neto 80000kn.Treba ih objesit za jaja na Trgu Bana Jelačića za opomenu drugima da ne rade milijarderske štete svom narodu za svojih tričavih 80000kn Da kojim slučajem svi podnesu ostavku koji dođu na tu funkciju ovi iz Mola bi se drukčije ponašali jer bi tada išlo na viši nivo.

 • is123456
  is123456 9:30 15.5.2012.

  pa zna se zašto

  DA BI JE MAĐARI LAKŠE KUPILI čitaj dobili DŽABE

  a kome to nije jasno tome ni pet završenih fakulteta neće pomoći

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!