U Zadru niže cijene taksi prijevoza

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2010. u 16:20

Zadar je u turističku predsezonu ušao s novim, nižim cijenama taksi prijevoza jer se od 1. svibnja ove godine primjenjuje novi način naplate po kojemu se vožnja do pet kilometara udaljenosti naplaćuje 19 kuna, a taksisti koji su to prihvatili svoja su taksi vozila označili posebnom naljepnicom, informacija je Taxi sekcije Udruženja obrtnika Zadar koju prenosi Turistička zajednice grada Zadra.

U toj se informaciji ističe i da je uvođenje novog načina naplate taksi prijevoza u Zadru rezultat dogovora većine zadarskih taksista od njih ukupno oko 90, ali i da ima onih koji nisu prihvatili takav dogovor te njihova vozila neće biti posebno označena.

Oni koji su prihvatili dogovor uz posebnu naljepnicu svaki će slijedeći kilometar nakon petog naplaćivati po 9 kuna, čime će se, kako napominju iz Turističke zajednice, i više nego prepoloviti dosadašnje visoke cijene tog prijevoza. Iznose i primjer po kojemu je do sada vožnja od centra grada do turističkog dijela Zadra Borika koštala od oko 80 do 100 kuna, a s novim cijenama će biti 20 do 30 kuna.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

kad će u ZGu pa da bezbrizno pijem? 🙂

New Report

Close