Tedeschi: Ne vidim veliku razliku između ljevice i desnice u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2012. u 17:30

Ne vidim velike razlike između tzv. ljevice i desnice u jer se svi i dalje bave drugim svjetskim ratom umjesto sadašnjošću, kaže Tedeschi

Ja sam jako konzervativan prema sebi, a vrlo liberalan prema svim drugima, komentirao je vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi na rovinjskom Weekend Media Festivalu. U „Hard Talku“ s Tomom Ricovom govorio je o svom životu, ljubavi prema sportu i glazbi te poslu, a naglasio je da nikada nije bio politički angažiran.

>>> Tedeschi se ‘opekao’ s RTL-om i Danasom: Ne pokrećem nove niti preuzimam stare novine

– Zvale su me sve političke stranke, ali nisam član ni jedne. Vjerujem da sa svoje pozicije mogu dati puno veći doprinos – kazao je Tedeschi te dodao da u posljednjih 15 godina i ne vidi velike razlike između takozvane ljevice i desnice u Hrvatskoj jer se svi i dalje najviše bave Drugim svjetskim ratom umjesto sadašnjošću.

Druženja s Milanovićem

Druženja s premijerom Zoranom Milanovićem ne utječu na njegove političke stavove, no o detaljima tog prijateljstva nije želio govoriti. Prisjetio se i svojih medijskih početaka, ali i odmah demantirao sve napise da kupuje koju od novinskih kuća ili tiskovina u Hrvatskoj. Njegovi počeci datiraju još od srednje škole kada je izdavao fanzine. Nakon toga izdao je dva broja vodiča po Zagrebu, projekt na kojem je izgubio novac. Ipak, kao prvi ozbiljan medijski posao izdvaja Novi danas, koji je izdavao 1992. 
– Nakon samo tri broja nacionalni distributer nam je otkazao distribuciju i poslao nas u smrt. To nije doživio ni jedan tabloid iz tog vremena, pa ni Feral Tribune, koji je imao puno većih problema s političkim establišmentom. Kad sam od političara tražio da mi označe što im smeta, rekli su da tekstovi nisu problem, već ljudi koji ih pišu – prisjeća se Tedeschi, koji i suvlasništvo nad RTL-om Hrvatska pamti po pozitivnim i negativnim iskustvima. Iako nije izgubio novac u tom projektu, zamjerio je većinskim – njemačkim vlasnicima – što je ostale u kući dijelio na vaše i naše, Nijemce i Hrvate.

– Zakvačen sam na novine i internet, televiziju gledam jako malo, a radio gotovo uopće ne slušam. Kupujem sve dnevne novine u Hrvatskoj i još neke strane. Pravi sam novinoman – kazao je Tedeschi.

Problematična gledanost

Veliko zanimanje izazvao je panel “Mit o TV rejtingu“ na kojemu su se sučelili v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet i glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček.

– Mjerenje gledanosti u Hrvatskoj problematično je. Uzorak je premalen u odnosu na odluke koje se na osnovi toga donose – ustvrdio je Novokmet. Istaknuo je da će HRT ubuduće umjesto sapunica težiti kvalitetnim sadržajima.

– Pozdravljam izjavu u kojem smjeru treba ići javna televizija – kazao je Lovreček.

Domagoj Novokmet kazao je da će od Vlade zatražiti da se ugovorom ili zakonom regulira novi način vrednovanja HTV-a.

– Tražit ćemo da se mjeri i kvaliteta sadržaja – kazao je Novokmet.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close