Tata Motors pomaže Jaguaru

Autor: Marko Mršić , 22. prosinac 2008. u 11:45

Indijska kompanija Tata Motors pristala je ubrizgati nekoliko desetaka milijuna funti u proizvođača luksuznih vozila Jaguar Land Rover kako bi riješio krizu likvidnosti te tvrtke.

Ovaj potez Tate, koji je poznati brand kupio ranije ove godine od Forda za 2,3 milijardi dolara, uslijedilo je nakon što je u britansku tvrtku već uložio više stotina milijuna funti, piše Financial Times. Tata Motors nije želio komentirati medijske navode, no brojni analitičari smatraju da bi ubrizgavanje novca u Jaguar snažno pogodilo njegovu financijsku stabilnost, jer se i sam suočava s poteškoćama pri otplati kredita pomoću kojeg je kupio Jaguar Land Rover.

List The Times pak piše da se indijska tvrtka na davanje pomoći luksuznim brandovima odlučila nakon što je britanska vlada izjavila kako će i ona sudjelovati u sprečavanju bankrota Jaguara i Land Rovera. Prošli tjedan je britanski premijer Gordon Brown naglasio da njegova vlada žali pomoći autoindustriji, no najveća odgovornost leži na vlasnicima automobilskih kompanija.

Komentirajte prvi

New Report

Close