Slavonci grade ‘Vodeni svijet’ vrijedan 54 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2012. u 15:25

Od 2014. godine uz Dravu u Osijeku mogao bi osvanuti novi zabavni park s megabazenima, vrijedan čak 54 milijuna kuna, piše Večernji list.

Vodeni bi svijet nekadašnjeg Panonskog mora trebao “oživjeti” na lijevoj obali Drave kod Osijeka. Na proljeće 2014. godine, uz vrlo popularno kupalište Copacabanu svoja bi vrata prvim posjetiteljima trebao otvoriti megaprojekt Aqua parka u koji će Osječani zakoračiti s investitorima koji će biti spremni izdvojiti oko 54 milijuna kuna.

Na popisu potencijalnih investitora već se našla Luxor grupa, a svoje su namjere potvrdilisu i nedavnim osnivanjem tvrtke Vodeni park sa sjedištem u Osijeku.

Aqua park Osijek uspješno je predstavljen na nedavnom sajmu REXPO-u održanom u Zagrebu na kojem je iskazano očito zanimanje za taj projekt. Grad je već osigurao sve potrebne preduvjete za raspisivanje natječaja, parcelirano je zemljište, a određen je i pravni okvir – zakup s pravom građenja. Uskoro će se raspisat natječaj na kojem će odabrani investitor dobiti prostor na trideset godina za izgradnju i korištenje Aqua parka, a Gradu Osijeku plaćao bi naknadu.

Stjepan Ćuraj
, voditelj projekta Aqua parka, koji je inače osmišljen u suradnji sa španjolskom tvrtkom Action park, ističe kako je važno pokazati da se mijenja poduzetnička klima u Hrvatskoj.

“To je velika stvar, ne samo za Osijek, nego i cijelu regiju koja bi postala turističko odredište. Potencijal je velik jer u radijusu od otprilike dva sata vožnje više od dva milijuna ljudi…”, rekao je Ćuraj.

Prema studijama koje su izradili Španjolci, osječki vodeni svijet godišnje bi moglo posjetiti i do 185.000 gostiju, a sezona bi mogla trajati i dulje od 120 dana. Predviđeno je stalno zapošljavanje deset ljudi, dok bi u sezoni u osječkom vodenom svijetu radilo i do pedeset sezonskih radnika.

CIjeli članak možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close