Peticija za nastavak gradnje autoceste Zagreb-Sisak

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2012. u 13:45

U Sisku je danas u organizaciji HSS-a Sisačko-moslavačke županije počelo potpisivanje peticije za nastavak gradnje druge faze autoceste A11 Zagreb – Sisak, koja nije planirana državnim proračunom za ovu godinu.

Dionica od Velike Gorice do Buševca u dužini 9 kilometara završena je još 2009., a radovi su obustavljeni u drugoj fazi, za izgradnje dionice od Buševca do Lekenika dužine 11 kilometara. Smatrajući da nema opravdanja da se obustavi izgradnja autoceste, koja je Programom prostornog uređenja RH bila u prvoj skupini prioriteta, HSS upozorava na štetnost odluke o obustavi radova.

“Ta je autocesta od životnog pitanja za razvoj zapostavljenog dijela Sisačko-moslavačke županije, koji još osjeća posljedice rata. Investitore u gospodarski razvoj možemo dovesti jedino novom autocestom, čiji je završetak sada upitan. Postojeća stara cesta, kojom na dan prođe i do 35.000 vozila, više ne može zadovoljiti potrebe prometa. Zadovoljni smo odzivom građana, koji su na našu peticiju stavili više stotina potpisa”, rekla je predsjednica Gradskog odbora HSS-a Siska Anita Sinjeri Ibrišević. Peticija je potpisivana na Gradskoj tržnici u Sisku, a nastavak akcije bit će u subotu, 16. lipnja u Petrinji i nedjelju 17. lipnja u Lekeniku.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close