Najtraženiji inženjeri strojarstva, prosjećna plaća iznosi 5400 kn

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2012. u 17:40

U zadnje tri godine izgubljeno je oko 3000 radnih mjesta. Na sreću, ovdašnje gospodarstvo ima i dosta žilavih i otpornih tvrtki koji su ovdje s nama i imaju što ponuditi gradu i županiji – rekla je na svečanom otvorenju 5. sajma poslova Ana Pozderac, pročelnica karlovačke službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tvrtke s tradicijom

U Domu oružanih snaga Zrinski gdje se održavao sajam predstavila su se 42 izlagača. Nezaposlenih i onih koji traže novu priliku bilo je zaista puno. Ipak, najveća gužva bila je pred poznatim metalskim tvrtkama Alstomom i HS Produkt, ali i ispred TPT-a, Adriadiesela, AB gradnje, Tvornice turbina i drugih proizvodnih tvrtki s tradicijom.

– Zaista je bilo puno zainteresiranih već odmah nakon otvorenja sajma. No, mnogi od njih uopće nisu metalske struke, a javila su nam se tek dva inženjera strojarstva – rekla je Draženka Lipšinić iz HS Produkta.

Među posjetiteljima bio je i mladić Damir Lulić.

– Ovo mi je prvi put da tražim posao. Kako sam školovan za rad na CNC strojevima, nadam se poslu u HS-u – rekao je Lulić.

Inženjere strojarstva traži i karlovački Adriadiesel.

– Radimo na motorima za nuklearke i sada bi nam trebalo pet do deset takvih stručnjaka, posebno mladih i neopterećenih. Prosječna plaća u tvrtki je 5400 kuna, ali svjestan sam da velike i ugledne tvrtke nude i bolje uvjete – rekao je direktor Vladimir Hristov.

Nove zaposlenike metalskih zanimanja trebaju i u TPT-u. Radnike je na njihovu štandu tražio je glavni inženjer Vladimir Linardić koji je 11 godina proveo radeći u Kanadi.

Iz Kanade u Karlovac

– Moj otac je 20 godina radio u TPT-u, a zatim smo otišli u Kanadu. Nakon što sam godinama tamo vodio svoju alatnicu, odlučio sam se na povratak u Karlovac i završio u TPT-u – rekao je Linardić.

Dožupan Ivan Banjavčić na sajmu je podsjetio i da uz mnogobrojne izlagače puno poslovnih prilika i nova zaposlenja može ponuditi i poljoprivredni sektor.

(Agencija VLM)

Komentari (8)
Pogledajte sve

Dobro je – "prosjeČna plaČa" jer dolazi od riječi "PLAČ"! (plakati).

@pero

BAKICAAA, 23.03.2012. u 08:04
Joj BA KI.AAA , ništa ne kužite .
Plaća od 5400 je prosjaćna za radnike .
A ona iznad 15.000 je prosječna za političare .

…ma možda si u pravu Pero, petak je,a ovi zaboravili da onda više paše tvrdi "Č"… [rolleyes] [lol] [lol] [lol]

Joj BAKICAAA , ništa ne kužite .
Plaća od 5400 je prosjaćna za radnike .
A ona iznad 15.000 je prosječna za političare .

…prosjećna…ajme majko…ajmo ponovit gradivo iz 3.osnovne…

…al nema veze,vjerojatno engleski briljirate… [tongue]

New Report

Close