Mitsubishi prekida proizvodnju u nizozemskoj tvornici

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2012. u 13:00

Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors objavio je danas da će prekinuti proizvodnju u jedinoj tvornici u zapadnoj Europi.

Proizvodnja u Mitsubishijevoj tvornici u nizozemskom Bornu smanjena je na samo 50.000 automobila zbog naglog pada prodaje Mitsubishija u Europi. Kompanija još nije objavila kakvi su joj planovi za tvornicu koja zapošljava 1.500 radnika i proizvodi modele Colt i Outlander. Mitsubishijeva vozila uvozit će se u Europu ena iz Japana i Tajlanda gdje kompanija gradi novu tvornicu.

Proizvodnja u Nizozemskoj bit će zaustavljena na kraju ove godine. Kompanija je već ranije najavila da će zaustaviti proizvodnju Colta u toj tvornici ali se nadala da će tamo preseliti proizvodnju novog modela. To su onemogućili teški ekonomski uvjeti.

“Zbog strahovitih fluktuacija u poslovnom okruženju s kojima se trenutno suočavaju proizvođači automobila, Mitsubishi Motors nije uspio pronaći razumno rješenje kako iskoristiti kapacitete tvornice NedCar”, priopćila je kompanija. Tvornica u Nizozemskoj počela je s radom 1991. kao zajedničko ulaganje Volva i nizozemske vlade da bi je 2001. kupio Mitsubishi.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close