Malezijci i Mikulić ulažu 320 milijuna eura u megaprojekt u Slatini

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2012. u 15:50

Nakon što je recesija poljuljala i prekinula već dogovoreno investiranje otprilike 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala u gospodarski megaprojekt hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika PAN papirne industrije, u Slatini je u četvrtak gostovala delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom, piše Večernji list.

Na susretu Mikulića i malezijske delegacije s Ivanom Roštašom, gradonačelnikom Slatine, potvrđena je namjera Pan papirne industrije iz Zagreba i China international investment stock company koji su ugovorom o suradnji izrazili namjeru da u Slatini, najkasnije za godinu dana, počnu realizirati projekt u kojem je gradnja tvornica, proizvodnja celuloze od biljke mischantus, koju treba zasaditi na otprilike deset tisuća hektara te proizvodnja toplinske i električne energije iz termalnih izvora.

Mikulić je potvrdio da su investitori iz Malezije zadovoljni što su vidjeli u Slatini te da Pan u ovom projektu, s trideset posto udjela, postaje manjinski vlasnik. ‘’Tom suradnjom počinje se ispunjavati moj san da gradim jednu visoko kvalitetnu europsku tvornicu u Hrvatskoj’’, izjavio je Mikulić.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

hahaha ovo je jedna od ‘onih’ vijesti koje se svako malo pojavljuju u medijima o nekim ‘strašno velikim ulaganjima’ koja se nikad ne ostvare…
pročitajte tekst: Malezijci i Mikulić ulažu….a onda malo dalje China international investment stock company hahaha tragedija…
A najveća tragedija što naši mediji takve stvari objavljuju kao neku vijest.

Bilo bi dobro da prvo plati sve poreze i vrati dugove. Svakih godinu dana citam o tim njegovim ultra/mega tvornicama pa nista.

New Report

Close