Linić: Osam godina u državi nije rješavana ni jedna dubioza

Ministar financija Slavko Linić se u intervjuu za tjednik Globus osvrnuo na ekonomsko stanje u zemlji, ističući da je situacija teška.

“Situacija je vrlo teška. Imamo vanjski dug od 47 milijardi eura. Potrošnja je nerealno visoka. Čak i kad preokrenemo trendove, možemo računati na vrlo skroman rast gospodarstva, jer je sve ispod 5 posto nedovoljno. Osam godina u državi nije rješavana ni jedna dubioza, ni u zdravstvu, ni u mirovinskom sustavu, socijali… Da ne govorimo o brodogradnji i ostalim strukturnim promjenama. U javnom sektoru išlo se kontra potreba: umjesto smanjivanja broja radnika njihov se broj stalno povećavao. Rješavanje svih tih problema zahtijevat će dodatna sredstva iz proračuna. A ukupni se rashodi istodobno moraju smanjivati”, kazao je Linić.

Ministar financija komentirao je i pregovore sa sindikatima. “Sindikati shvaćaju situaciju u kojoj se zemlja nalazi. Evidentno je da su troškovi preveliki i moramo ih smanjiti. Neovisno o prihodima državnog proračuna, rashode je nužno reducirati. To nam je obaveza i prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti. Našli smo, mislim, dovoljno prostora da se potrebne uštede ostvare na dodacima, bez smanjivanja redovnih primanja”, odgovorio je Linić na pitanje hoće li uspjeti postići dogovor da se na primanjima radnika u javnom sektoru ostvari ušteda od 2 milijarde kuna.

(pd)

Komentari (4)
 • maestro5
  maestro5 14:33 11.7.2012.

  twrr


  Došli su na vlast lažima i izmišljotinama, nisu imali nikakv progra i normalno je da sad nemaju pojma što da rade.

  Žalosno ali istinito,a u bližoj budućnosti i nevidim ništa drugo nego istu strategiju rezanje ,rezanje i rezanje. I u konačnici čekanje pomoć uzdrmane EU.
 • twrr
  twrr 14:11 11.7.2012.

  Došli su na vlast lažima i izmišljotinama, nisu imali nikakv progra i normalno je da sad nemaju pojma što da rade.

 • ovchica
  ovchica 12:37 11.7.2012.

  KT1R2


  sad o tome drobiš, dok si sjedio u opoziciji jedini cilj ti je bio pljuvanje po šeksu, zato što, kao i svi vi političari, drugo ne znaš, za sve vam je uvijek netko drugi kriv

  Tko je tebi kriv sto si glasao za Seksa i Jacu svih ovih godina?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve