Kvartalni gubitak Varteksa 3,96 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2009. u 10:55

Varteks je u prvom tromjesečju ove godine poslovao s gubitkom od 3,96 milijuna kuna, navodi se u današnjem priopćenju te varaždinske modne kompanije.

Za usporedbu, u istom lanjskom razdoblju, tvrtka je poslovala s profitom od 1,2 milijuna kuna. Ukupan prihod ostvaren u prva tri mjeseca ove godine iznosi 94,9 milijuna kuna, dok ukupni rashodi iznose 98,8 milijuna kuna. Na stranom je tržištu Varteks ostvario izvoz od 45,5 milijuna kuna, a glavnina izvoza i dalje je u zemlje Europske unije. Poslovni rezultati u prvom tromjesečju potvrđuju negativne trendove u hrvatskom gospodarstvu, započete krajem prošle godine, a nastavljene u ovoj godini, stoji u priopćenju. Smanjenje i promjena strukture potrošnje kao direktna posljedica gospodarske krize utjecali su na smanjenje prihoda Varteksa u prvom tromjesečju ove godine, pojašnjavaju iz kompanije.

Kako se nadalje navodi, Varteks je u prvom tromjesečju započeo “s planiranom reorganizacijom sustava i uvođenjem protukriznih mjera u cilju postizanja većih ušteda, stvaranja organizacijskih pretpostavki za brži rast i razvoj robnih marki, osvajanje većih tržišnih udjela u svim vidovima prodaje, optimiziranja i ubrzavanja poslovnih procesa čime se stvaraju preduvjeti za povećanje operativne efikasnosti tvrtke.”

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close