Kosor: Dnevni red Sabora je mršav i siromašan jer Vlada malo radi

Zastupnici HDZ-a u uputili su danas u saborsku proceduru inicijativu da se smijeni ministar obrazovanja Željko Jovanović

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i Vladimir Šeks tražit će na predsjedništvu Sabora da se na Plenarnoj sjednici svi zastupnici imenom i prezimenom izjasne jesu li za ukidanje pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu.

- Prema mojim informacijama, Sabor bi isplatio tih pola milijuna kuna, ali bi ukinuo pokroviteljstvo. To je dvostruko licemjerstvo i šalje poruku: Evo vam novac, ali vam pokroviteljstvo ne damo – poručila je danas Jadranka Kosor te podsjetila kako su svi čelnici države iz redova SDP-a, i Ivica Račan, Ivo Josipović i Zoran Milanović uvijek odlazili na Bleiburg. Zato joj, tvrdi, nije jasno što se to u međuvremenu promijenilo.

- Tada im je Bleiburg bio dobro za komemoraciju. Bleiburg je postao simbol sjećanja nevine žrtve, simbol križnih puteva i patnje. I dalje će mnogi ljudi i Hrvati odlaziti tamo i sjećati se žrtava jednoga režima koje su smaknute bez suđenja – nastavila je Kosor te dodala kako na predsjedništvu neće podržati ni izmjene Poslovnika kojima bi se ukinuo institut ispravka netočnog navoda.

Dnevni red za novu sjednicu Sabora je mršav i siromašan, tvrdi Kosor, a to je samo dokaz koliko ova Vlada malo radi. Dnevni red čine izvješća institucija u proteklom razdoblju, a sve zakonske prijedloge Vlada je uputila u hitnu proceduru. Zanima me što ćemo raditi idući tjedan. To pokazuje kako radi Vlada i kako nije bilo nikakve zakonske pripreme za važne projekte koje su najavljivali, a koji bi trebali pokrenuti Hrvatsku. Od velikog investicijskog buma do lipnja neće biti ništa. Dnevni red je mršav i siromašan, isto kao i rad Vlade - kritizira je Kosor.

Zastupnici HDZ-a u uputili su danas u saborsku proceduru inicijativu da se smijeni ministar obrazovanja Željko Jovanović, i to zbog niza razloga. - Ministar Jovanović ne zaslužuje biti bilo što u Vladi zbog svojih izjava koje su često na granici govora mržnje. Zbog djece bi trebao govoriti jezikom koji promiče toleranciju - smatra Kosor koja Jovanoviću posebno zamjera najavu da se paraolimpijcima sa osvojenom zlatnom medaljom daje dvostruko manje novca, jer za njeno osvajanje treba puno manje truda. To je diskriminacija sportaša s invaliditetom i u suprotnosti je s Ustavom i Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom koju je s ponosom potpisala, tvrdi ona.

Jadranka Kosor nije željela komentirati suđenje HDZ-u, već je novinare uputila da sva pitanja postavljaju njihovom odvjetničkim uredu ili kolegi Damiru Sesvečanu. - Na zadnjem predsjedništvu HDZ-a predložila sam da u korist HDZ-a svjedoče svi članovi predsjedništva HDZ-a od 2003. do 2009., budući da nas tuže za taj period. To je prihvaćeno, a ionako je većina nas već pozvana da svjedočimo na sudu pa ćemo sve reći što imamo – zaključila je Kosor.

(VLM Agencija)

Komentari (1)
  • komifo
    komifo 13:51 17.4.2012.

    da, nema više gomila gluposti koje nam EU činovnici, čitaj mali miševi po Milanoviću, nameću pod moraš.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!