Koji su razlozi napada na Galinca?

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2008. u 13:50

Policija intenzivno traga za dvojicom nepoznatih počinitelja koji su jučer na parkiralištu pored Ministarstva gospodarstva metalnom palicom pokušali ubiti Josipa Galinca dok je išao prema svom automobilu.

Navodno, riječ je o mlađim mršavijim muškarcima koji su nakon premlaćivanja pobjegli prema hotelu Internacional, dok je žrtva ostala ležati u krvi. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba odbila je govoriti o mogućim prijetnjama koje je Galinec ranije dobio, no rekla je da policija analizira sve podatke i događaje te će detaljnije obavijesti iznijeti kad to bude moguće. O mogućim motivima napada, trećeg u Zagrebu u posljednja tri mjeseca, nije htjela govoriti.

Mediji nagađaju da bi jedan od razloga mogli biti njegovi planovi kupovanja pojedinih tvrtki na tržištu dionica, uključujuči i manjinski paket dionica tvrtke kojoj je na čelu. Uz to, navode da Industrogradnja vodi oko 4.000 sudskih sporova, a piše se i da su Galinca dok je bio broker ucjenjivali pripadnici zagrebačkog podzemlja traživši od njega više milijuna eura provizije od prodaje dionica.

Galinec je navodno u posljednje vrijeme imao i osobne zaštitare koji u trenutku napada nisu bili uz njega. Zasad službeno nije poznato kakve je ozljede zadobio. Neslužbeno se doznaje da je riječ o ozljedama glave i otvorenim prijelomima nogu. Iz Industrogradnje, kojoj je Galinec na čelu od 2006., najavili su da će se o napadu na predsjednika Uprave tijekom dana oglasiti priopćenjem.

(HRT)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobro reče ministar policije da je kriminal u Zagrebu u opadanju.
Udara se sve niže.

New Report

Close