Jadrolinija u prvih šest mjeseci s manje putnika i manjim gubitkom

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2012. u 16:50

Linijski pomorskii prijevoznik, riječka Jadrolinija prvu je polovicu ove godine završila s gubitkom u poslovanju od 61,8 milijuna kuna, što je za 1,3 posto manji gubitak nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U komentaru izvješća iz Jadrolinije ističu kako je i ove godine, kao i ranijih godina, u prvih šest mjeseci iskazan sezonski gubitak u poslovanju. Jadrolinija je u razdoblju siječanj-lipanj ostvarila ukupne prihode u iznosu od 354,4 milijuna kuna, što je za 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani. Za isti postotak (0,3 posto) smanjeni su i ukupni rashodi, na 416,1 milijun kuna.

U prvom dijelu ove godine Jadrolinija je prevezla 3,44 milijuna putnika, ili 2 posto manje nego u istom dijelu prošle godine, a prevezeno je gotovo 861 tisuća vozila, ili 1,6 posto manje. Iz Jadrolinije u komentaru ističu i da su cijene usluga zadržali na lanjskoj razini, uz primjenu sezonske tarife od 1. lipnja do 30. rujna ove godine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close