Infineon prodaje diviziju za proizvodnju čipova za mobitele?

Autor: Marko Mršić , 16. lipanj 2010. u 10:30

Infineon Technologies, drugi najveći proizvođač poluvodiča u Europi, razmatra opcije za svoj odjel za proizvodnju čipova za mobitele, a navodno, moguća je i prodaja.

Kako je za Bloomberg izjavio izvor upoznat sa situacijom, njemačka je kompanija angažirala američku banku JPMorgan Chase & Co., a potencijalnim kupcima će omogućiti dubinski pregled poslovanja navedene divizije koja je u prošloj godini ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 917 milijuna eura, što predstavlja 30 posto ukupnih prihoda od prodaje Infineona. Kapaciteti za proizvodnju čipova za mobilne telefone postaju sve važniji jer uređaji poput Appleovog iPhonea povećavaju potražnju za posebnim komponentama.

“Dok Infineon drži vodeću poziciju u proizvodnji čipova za industriju, na tržištu čipova za mobitele, gdje su marže niže, ta je kompanija mali igrač”, napisao je u izvješću klijentima UniCreditov analitičar Guenther Hollfelder. Iz Infineona i JPMorgana nisu željeli komentirati medijske napise.

Inače, neto dobit Infineona u prva tri mjeseca ove godine iznosila je 79 milijuna eura, dok je u istom razdoblju 2009. zabilježio gubitak od 239 milijuna eura. Infineon, koji čipovima opskrbljuje LG Electronics i Apple, pozitivnu seriju je tako produžio na treće tromjesečno razdoblje, dok je u deset prethodnih kvartala bilježio gubitke koji su dosegnuli 3,9 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close