Ina nakon još jedne blokade pala na 3.800 kuna

Cijena dionice Ine, kojom je trgovanje nakon današnje privremene obustave na Zagrebačkoj burzi nastavljeno nešto iza 12 sati, spustila se oko 12,15 sati na 3.800 kuna.

Trgovanje dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi privremeno je danas bilo obustavljeno oko dva sata, a ta je obustava bila vezana uz Ininu objavu o situaciji u Siriji, odnosno zbog utjecaja koje bi na Inino poslovanje i profitabilnost mogla imati rastuća politička nestabilnost u Siriji i proširenje opsega sankcija od strane Vijeća EU-a. "Proširenje opsega sankcija EU od strane Vijeća Europske unije usvajanjem odluke 1. prosinca 2011. godine i rastuća politička nestabilnost u Siriji, utječu na Inino poslovanje u Siriji. Nastavno na navedeno, INA d.d. je 21. prosinca 2011. zatražila od Zagrebačke burze i Londonske burze privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine/Globalnim potvrdama o deponiranim dionicama Ine d.d. do 9. siječnja 2012. godine“, navela je Ina u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi koja je nakon toga privremeno, do 12 sati, obustavila trgovanje Ininom dionicom.

Cijena dionice Ine prije blokade oslabila je 0,25 posto, na 3.870 kuna, a promet njome dosegnuo je svega 58.000 kuna.
Zagrebačka burza odobrila je nastavak trgovanja dionicom Ine od 12,00 do 12,15 sati po modalitetu predotvaranja, a nakon toga će se nastaviti kontinuirano trgovanje, pri čemu se primjenjuju limiti promjene cijene od 25 posto. Prva transkacija dionicom Ine nakon 12,15 obavljena je po cijeni od 3.800 kuna, što je 2 posto manje nego jučer, a do tada je njome ostvareno oko 800 tisuća kuna prometa.

(Hina / pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!