HT razmatra povlačenje ponude za PTK

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2011. u 10:25

Hrvatski Telekom (HT) razmatra povlačenje ponude za kosovsku poštansku i telekomunikacijsku kompaniju PTK, nakon što su menadžeri kosovske tvrtke optuženi za korupciju.

HT, u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma, i Telekom Austrija u lipnju su ispunili uvjete za pretkvalifikaciju u natječaju za 75 posto PTK-a, samo nekoliko dana prije nego što je EU optužila izvršnog direktora PTK-a i još četiri osobe za korupciju. ‘’U svjetlu nedavnih optužbi protiv menadžera u PTK-u osumnjičenih za korupciju, T-HT trenutno razmatra nastavak svojeg sudjelovanja u privatizacijskom procesu’’, izjavila je glasnogovornica HT-a Maja Weber za Reuters.

Izvršni direktor PTK-a Shyqyri Haxha i član upravnog odbora Rexhe Gjonbalaj optuženi su za sklapanje “štetnih ugovora” i zloupotrebu službene pozicije. Suđenje još nije počelo. Prodaja PTK-a trebala kosovskoj vladi donijeti između 300 i 600 milijuna eura sredstava.

Dionica HT-a na početku današnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi bilježi cijenu od 241,50 kuna, što predstavlja rast od 0,60 posto u odnosu na jučerašnju završnu cijenu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close