Europske dionice pod pritiskom razočaravajućih poruka sa summita G20

Autor: Tomislav Hrastovčak , 04. studeni 2011. u 18:00

Europski burzovni indeksi oslabili su u poslijepodnevnim satima, uslijed razočaravajućih signala sa summita G20 i slabih makroekonomskih podataka iz Njemačke.

Globalni čelnici čekaju više detalja o paketu za suzbijanje dužničke krize prije nego što odobre povećanje zajmodavnih kapaciteta MMF-a za krizni fond, kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel na kraju summita G20 u Cannesu. Izostanak dogovora o potpori Europi dokinula je pritom kratki predah na tržištima nakon grčkog odustajanja od kotroverznog referenduma. Ulagače je zabrinuo i podatak o snažnom padu narudžbi u njemačkoj industriji u rujnu, treći mjesec zaredom.

Frankfurtski DAX posrnuo je 2,69 posto, a pariški CAC 40 za 2,25 posto, dok je londonski FTSE 100 ustuknuo blagih 0,11 posto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 oslabio je 0,90 posto na 240,01 bod, pokazuju posljednji Bloombergovi podaci.

U minusu su trenutno i glavni indeksi na Wall Streetu. Dow Jones Industrial Average pao je 1,27 posto, Standard & Poor’s 500 za 1,29 posto, a Nasdaq Composite 1,05 posto.

Komentari (5)
Pogledajte sve

ps.banke mole boga da se kriza razvuče,i za 50cent$ gubitka na grcku obveznicu kad na osiguranju bere masno,,,,,,to bankari ebite nam svima mamu kad mozete,zakon je na vasoj strani,,,,,,i pustite grcku MF GLOBAL otisao a grcka je mala bebica za njega,,,,,,,,,a ti tomy boy brzo vidi sto striko bleji o nekom globalu!!,,,,,,,,, http://www.youtube.com/watch?v=Nvw8U6CyHoA&feature=relmfu

http://www.ritholtz.com/blog/category/thinktank/ tommy boy reci uredniku svome šefiću još 100 kuna !brzo

http://www.businessinsider.com/tremonti-if-berlusconi-doesnt-resign-disaster-on-the-markets-monday-2011-11#ixzz1clbXnOFk evo ti vijesti tomy boy ,daj 100 kuna u kešu molim

tomislave kakve poruke si to prenio!ja je nisam pročitao

New Report

Close