Do kraja mjeseca konačna odluka o Jadranskoj pivovari

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2010. u 20:30

Konačna odluka o sudbini Jadranske pivovare u Splitu bit će donesena do kraja ovoga mjeseca. Do tada će Pivovarna Laško kao njen vlasnik nastaviti razgovore s potencijalnim kupcima i onima koji bi je bili spremni uzeti u najam.

Takav su dogovor, prema priopćenju za javnost iz Pivovarne Laško, postigli na današnjem sastanku poslovodstvo slovenske pivovare i predstavnici sindikata zaposlenih u Jadranskoj pivovari. “Ukoliko dogovor o prodaji ili najmu pivovare ne bude postignut do kraja mjeseca, Pivovarna Laško će zaustaviti proizvodnju u Jadranskoj pivovari u Splitu radi racionalizacije i istodobno aktivno nastaviti tražiti kupca”, kaže se također u priopćenju.

Isto je tako, stoji u priopćenju, postignut dogovor da se direktoru Jadranske pivovare Nenadu Buljanu ponovno omogući ulazak u prostor tvrtke, čime će se omogućiti nesmetano poslovanje kompanije. U Jadranskoj pivovari nastavit će se socijalni dijalog sa zaposlenima i poslovanje u skladu s kolektivnim ugovorom i hrvatskim zakonima, naveli su iz Pivovarne Laško nakon razgovora.

Glavni tajnik područne organizacije sindikata u Celju Srečko Čater, koji je također sudjelovao u razgovorima, izjavio je da su sindikalni predstavnici iz Splita bili djelomično zadovoljni danim jamstvima poslovodstva Pivovarne Laško da će biti nađeno najbolje rješenje, dodajući da je želja je Pivovarne Laško da se Jadranska pivovara ne zatvori nego da nastavi raditi.

Prema tvrdnjama vlasnika, Jadranska pivovara već više godine posluje nerentabilno, ali Pivovarna Laško razmišlja o njenoj prodaji ili davanju u najam, a ne o preseljenju proizvodnje u neku drugu državu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close