Bez dogovora o modelu naplate carinskog parkinga

Predstavnici Koordinacije i klastera hrvatskih cestovnih prijevoznika nisu na današnjem sastanku s otpremnicima u Hrvatskoj gospodarskoj komori postigli dogovor o modelu naplate parkiranja na carinskim parkiralištima, kazao je za Hinu jedan od predstavnika Koordinacije Ante Kolak.

Po njegovim riječima, tako nije ispoštovan dogovor s prošlotjednog sastanka o tome da će model naplate, po kojem će trošak parkiranja na teretnim kolodvorima na kojima se carini roba snositi uvoznik odnosno izvoznik robe, utvrditi otpremnici u suradnji s predstavnicima terminala, prijevoznika, ministarstva mora, prometa i infrastrukture i financija. Nažalost nije ništa dogovoreno odnosno nije predstavljen konkretan prijedlog modela naplate parkiranja na carinskim parkiralištima, a špediteri ne žele preuzeti obvezu prefakturiranja troškova parkiranja prema uvoznicima i izvoznicima, kaže Kolak.

Kolak dodaje i kako su prijevoznici dali rok za pronalaženje rješenja do petka, a tada će odlučiti o svojim daljnjim koracima. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kažu kako sada očekuju da Ministarstvo financija da prijedlog realizacije dogovora sa sastanka održanog prošlog tjedna.

Prijevoznici su u prošli četvrtak nakon sastanka u Carinskoj upravi na kojem su bili predstavnici Udruženja međunarodnih otpremnika, HGK, Udruge Hrvatski izvoznici te predstavnici vlasnika i držatelja terminala, pristali odustati od prethodno najavljenih prosvjeda zbog naplate carinskog parkinga, očekujući da će danas biti postignut dogovor o naplati od uvoznika i izvoznika. Namjeravali su prosvjedovati sporom vožnjom oko carinskih dvorišta nezadovoljni što svaki put kad svojim vozilima ulaze u carinska dvorišta moraju platiti 120 kuna za parkiranje.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve