Barometar cijena: Ovaj mjesec ljestvicom povoljnosti dominiraju Plodine

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2012. u 15:50

Ovomjesečni rezultati analize cijena u supermarketima u odnosu na prošli mjesec, pokazuju da i ovaj mjesec možemo biti donekle zadovoljni jer se neka značajna i neočekivana poskupljenja nisu dogodila, izvijestio je portal Supermarketi.info.



Ovaj mjesec ljestvicom povoljnosti dominiraju Plodine

“Štoviše, lista zabilježenih pojeftinjenja dvostruko je veća od liste zabilježenih poskupljenja. Kako smo u ponekim supermarketima primijetili da se prošlomjesečne redovne cijene sada proglašavaju ‘sniženim’ cijenama, možemo očekivati da će u narednom periodu doći do poskupljenja upravo tih proizvoda. Prije svega to temeljimo na činjenici da se pred početak turističke sezone cijene ‘prilagođavaju’ kako stranim, tako i domaćim turistima. Mnogi proizvodi nose oznake kao što su ‘snižena cijena’, ‘trajno snižena cijena’ ili ‘najpovoljnija cijena’ iako ti proizvodi uopće nisu niti sniženi, niti imalo povoljniji nego u drugim supermarketima. Kako kupci na prvi pogled misle da se radi o proizvodu po akcijskoj cijeni, često takva marketinška praksa dovodi do dodatnog troška za kupca a nikako do uštede”, piše portal.

Mliječni proizvodi i dječja hrana povoljniji

Glavna poskupljenja dogodila su se ponajprije na segmentu svježeg voća i povrća. Iako postotci tih poskupljenja nisu zanemarivi, tim poskupljenjima ne pridajemo preveliki značaj jer se radi o voću i povrću koje izlazi ili je već izašlo iz sezone. Glavna pojeftinjenja dogodila su se u segmentu mliječnih proizvoda i dječje hrane, piše portal.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Uoči turističke sezone, cijene proizvoda u supermarketima, bezobrazno su porasle….što komentiraju svi , koji
stoje u redu na blagajnama………..!

New Report

Close