Visa ‘zaradila’ tužbu regulatora

Autor: Poslovni dnevnik , 04. veljača 2013. u 21:59
Trgovcima u Australiji branili su suradnju s konkurentskim tvrtkama

U Australskoj komisiji za tržišno natjecanje i potrošače (ACCC) navode da je takva praksa trebala povećati prihode Vise.

Australska antimonopolska agencija podignula je tužbu protiv  Vise optužujući tu kartičarsku kuću za zloporabe pozicije na tržištu. BBC piše da u tužbi stoji kako je  Visa kupcima onemogućila da u transakcijama koriste valute koje žele.

Agencija tvrdi i da ta kompanija trgovcima zapravo brani da sklapaju poslove s konkurentskim tvrtkama kad je u pitanju konverzija valuta. U Australskoj komisiji za tržišno natjecanje i potrošače (ACCC) navode da je takva praksa trebala povećati prihode Vise. Čelnik regulatorne agencije Rod Sims tvrdi da  "zbog takve poslovne prakse posjetitelji Australije ne mogu sami izabrati pružatelja usluge zamjene valuta pri dizanju novca s bankomata te da im je, konkretno, uskraćena mogućnost da se informiraju o troškovima transakcija u vlastitoj valuti u vrijeme njezina obavljanja". Ocijenio je i da takvo ponašanje trgovcima uskraćuje priliku da sudjeluju u prihodima koji proizlaze iz takvih transakcija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close