Mobilne poslovnice PBZ-a dolaze i u najudaljenije kutke Hrvatske

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 26. rujan 2017. u 16:01
Dino Lucić, član Uprave PBZ-a /Marko Lukunić/PIXSELL

U prosjeku klijent u mobilnom bankarstvu provede osam sekundi i to radi 27 puta tjedno.

Privredna banka Zagreb krenula je u svojevrsnu digitalnu revoluciju, najavivši do kraja godine uvođenje niza novih funkcionalnosti digitalnog bankarstva.

Uz "udaljeni" elektronički digitalni potpis #withSIGN, uvest će i opcije izravnog plaćanja prema osobama s popisa kontakata u imeniku mobitela, uslugu #withPAY, aplikaciju potpuno prilagođenu slabovidnim osobama, brzi prikaz stanja računa na mobilnim uređajima i Appleovu satu, kao i opciju brzog plaćanja bez autorizacije preko tzv. pouzdanog računa. Usto, omogućit će i prijavu na mobilno bankarstvo otiskom prsta, a na internetsko skeniranjem koda, ugovaranje, uplate i isplate štednje mobilnim bankarstvom te unaprijeđene mogućnosti upravljanja investicijskim portfeljem.

"Prosječno vrijeme koje klijent provede na mobilnom bankarstvu je osam sekundi i to radi u prosjeku 27 puta tjedno. To je vrijeme u kojem možemo s njim ostvariti interakciju ili je zaboraviti", prokomentirao je član uprave PBZ-a Dino Lucić, predstavljajući brze, digitalne opcije poslovanja s bankom. No, iz PBZ-a ističu da ne zaboravljaju ni na digitalne analfabete, klijente koji se ne služe informatičkom tehnologijom ili žive na lokacijama udaljenima od najbliže poslovnice.

"Za njih uvodimo mobilnu poslovnicu – pokretni mobilni štand koji će imati računalo, pisač i sve funkcionalnosti poslovnice s informacijskim sustavom banke. Ondje će klijenti moći ugovoriti sve usluge, osim manipulacije gotovinom", istaknuo je Lucić. Dodao je da je ta usluga potpuno spremna i bit će dostupna u svim regijama u Hrvatskoj, ali se čeka formalna potvrda Hrvatske narodne banke (HNB). PBZ uvodi i mogućnost korištenja digitalne osobne iskaznice čime će se izbjeći dvostruka autorizacija i ubrzati procesi u poslovnicama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close