Marićevo premijerno predsjedanje ECOFIN-om, među temama i oporezivanje digitalne ekonomije

Autor: Jadranka Dozan , 21. siječanj 2020. u 08:20
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Uz Zeleni sporazum, EK će na sastanku izložiti i tri ključna dokumenta u okviru procesa Europskog semestra.

U Bruxellesu se danas sastaje Vijeće ministara EU za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), a prvi put sastankom ECOFIN-a predsjedat će hrvatski ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić. Uz prezentiranje trenutnog stanja u pogledu zakonodavnih prijedloga iz područja financijskih usluga hrvatsko će Predsjedništvo predstaviti i prioritete rada ECOFIN-a za vrijeme svoga predsjedanja. 

Europska komisija će, pak, predstaviti Europski zeleni sporazum, a u okviru pokretanja redovitog procesa Europskog semestra izložit će tri dokumenta: Godišnju strategiju održivog rasta za 2020., Izvješće o mehanizmu upozoravanja za 2020. te Preporuke o ekonomskoj politici europodručja. 

Ministri će, usto, razmijeniti mišljenja o oporezivanju digitalne ekonomije u kontekstu rada OECD-a koji je u tijeku, priopćili su iz Ministarstva financija.

Ministar Marić sutra će u Europskom parlamentu izložiti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU iz područja ekonomskih i financijskih poslova Odboru za proračun te Odboru za ekonomsku i monetarnu politiku.

Komentirajte prvi

New Report

Close