Kako izraditi investicijsku studiju/studiju izvedivosti i CBA analizu (analizu koristi i troškova)

Autor: Sponzorirani članak , 28. siječanj 2015. u 08:39

Pri planiranju i izradi investicijskih projekata vrlo je važno znati osnovne korake kako bi se olakšao proces.

Pri planiranju i izradi investicijskih projekata te metoda ocjena projekata vrlo je važno znati osnovne korake kako bi se olakšao proces. U organizaciji Mirakul Edukacijskog centra 12. i 13. veljače održat će se seminar 'Izrada investicijske studije/studije izvedivosti', koji će nastojati informirati polaznike o metodama i alatima za planiranje investicijskih projekata, analizu novčanih tokova projekta, ocjenu profitabilnosti projekata te donošenje investicijskih odluka o prihvatljivosti samog projekta od strane potencijalnih investitora.

Seminar je zamišljen kao kombinacija predavanja i praktičnog rada u kojem će polaznici, na temelju praktičnog primjera (otvaranje autopraonice), imati priliku analizirati projekt i naučiti postupak izrade te kriterije za donošenje kvalitetne investicijske odluke.

Sve dodatne informacije o seminaru i predavaču možete pogledati na web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/seminari/izrada-investicijske-studije-studije-izvedivosti-zagreb.

Ulaskom Hrvatske u članstvo EU otvorile su se brojne mogućnosti sufinanciranja projekata sredstvima Kohezijskog i strukturnih fondova. Kako bi se što uspješnije iskoristile dostupne financijske potpore, potrebno je pripremiti složenu projektnu dokumentaciju. Ključni dokument u pripremi takvih projekata predstavlja studija izvodivosti te analiza koristi i troškova, u kojoj se detaljno i po propisanoj metodologiji analiziraju sve koristi i troškovi projekta te se demonstrira njegova opravdanost za financiranje iz EU fondova.

Mirakul Edukacijski centar će 5. i 6. ožujka organizirati seminar na temu 'Kako izraditi CBA analizu (analizu koristi i troškova)', čiji je cilj upoznati polaznike s metodološkim okvirima, sadržajnim sastavnicama te procesom izrade CBA (cost-benefit) analize, kao ključnog dokumenta na osnovi kojega evaluator (Europska komisija ili nacionalna akreditirana institucija) vrednuje prihvatljivost projekata i donosi odluku o njihovom sufinanciranje sredstvima Kohezijskog i strukturnih fondova EU.

Predavač na oba seminara je mr.sc. Kristian Korunić, vlasnik i direktor u konzultantskoj tvrtki MONEO savjetovanje d.o.o. Ciljna skupina su poduzetnici, manageri, bankari, financijski analitičari, investicijski savjetnici, financijski manageri i analitičari u korporativnom sektoru, poslovni konzultanti, project manageri te ostali vezani uz investicijske projekte u svojim tvrtkama.

Seminari će se održati u Zagrebu Hypo EXPO XXI, Slavonska avenija 6, a sve dodatne informacije o seminaru i predavaču možete pogledati na web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/seminari/kako-izraditi-cba-analizu-analizu-koristi-i-troskova-zagreb.

 

New Report

Close