20 najjeftinijih gradova u kojima ćete i s malo novca biti bogataši

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2017. u 13:12
Foto: Shutterstock

Gradovi koji su na listi su među onim gdje nećete trebati mnogo novca da se zabavite, vrhunski ručate ili se zabavite u noćnom izlasku.

Putovanje samo po sebi nije jeftino ali su neki gradovi skuplji odnosno jeftiniji od drugih. Gradovi koji su na listi su među onim gdje nećete trebati mnogo novca da se zabavite, vrhunski ručate ili se zabavite u noćnom izlasku, piše Punkufer.hr

20. Rio de Janeiro

Grad u kojem su održane zadnje Olimpijske igre nudi izvrstan omjer cijene i kvalitete. Ogroman je, nema čega nema, a i cijene su značajno pale u zadnjih nekoliko godina.

19. Asuncion

Ostanimo još malo u Južnoj Americi, samo zamijenimo Brazil Paragvajem. Glavni grad te države zadnjih nekoliko godina doživljava pravi turistički boom, što nije ni čudo znamo li kako se radi o gradu bogate povijesti, koji je primjerice stariji i od Rija i Buenos Airesa.

17. Johannesburg

Jedan od tri glavna grada Južnoafričke Republike krupnim koracima gazi naprijed. Riječ je o jednom od najmodernijih gradova na afričkom kontinentu, prepunom nebodera i poslovnih zgrada, tako da izgledom podsjeća na američke i zapadnoeuropske gradove.

16. Lagos

Šesnaesto mjesto zauzeo je nekadašnji glavni grad Nigerije. Grad sa svojom okolicom broji nevjerojatnih 16 milijuna stanovnika, no ovdje baš i nećete naći previše turista, jer Nigerija još uvijek nije dovoljno prisutna na turističkim mapama.

13. Sankt Peterburg

Zar ruski carski grad može biti ovako jeftin? Sudeći po ovom istraživanju, odgovor je "DA". Grad je to burne povijesti, koji je u 350 godina postojanja "vidio" više nego mnogi gradovi u tisuću godina. Ovdje je zapravo sve povijest, jer na svakom koraku nalazite neku priču iz prošlosti.

13. Kijev

Glavni grad Ukrajine povoljan je za svačiji džep. Riječ je o ogromnom gradu, ali i o jednom od najstarijih europskih gradova u kojem je praktički rođena istočnoeuropska slavenska civilizacija. Ljubitelji crkvi i katedrala uživat će, jer se rijetko koji grad može pohvaliti kako ih ima više od Kijeva.

Cijeli popis pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close