VIDEO: Prvi dron koji će prevoziti i putnike

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2016. u 11:32
Foto: Press

EHang 184 je visok otprilike metar i pol, težak je 200 kilograma, može letjeti brzinom od 100 kilometara na sat u maksimalnom trajanju od 23 minute.

Na Consumer Electronic Showu (CES) predstavljen je prvi dron kojem je namjena prijevoz ljudi. "Igračka" imenom EHang 184 je prva autonomna električna bespilotna letjelica koja omogućuje letenje na kraćim udaljenostima i na niskoj nadmorskoj visini. 

Baš poput manjih dronova i EHang 184 ima osam propelera, slijeće i uzlijeće vertikalno, kao helikopter, a iz kompanije EHang tvrde kako je njihova bespilotna letjelica u stanju sletjeti čak i u slučajevima kada je samo jedan propeler funkcionalan. 

Što se tiče tehničkih karakteristika i gabarita, EHang 184 je visok otprilike metar i pol, težak je 200 kilograma, može letjeti brzinom od 100 kilometara na sat u maksimalnom trajanju od 23 minute… 

Kako piše Dnevnik.hr, nosivost je 90 kilograma, što bi valjda trebalo značiti da je EHang namijenjen isključivo onima koji nemaju problema s viškom kilograma. Što se tiče punjenja baterija, potrebno je četiri sata, odnosno dva sata za brzo punjenje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close