U najvećoj društvenoj mreži razmišljaju da svoju aplikaciju za dopisivanje vrate pod okrilje Facebooka?

Foto: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Trenutno nije posve jasno kako bi ponovna integracija Messengera u Facebookovu glavnu aplikaciju u tome pomogla.

Jane Manchun Wong, istraživačica koja proučava računalni kod popularnih aplikacija kako bi pronašla neobjavljene značajke i interna testiranja, objavila je kako u Facebooku istražuju mogućnost povratka Messengera u okrilje Facebooka, prenosti tportal.

To bi se, doduše, moglo odnositi samo na mobilnu aplikaciju, ali bi - ako se ostvari - značilo popriličan zaokret nakon što nas je Facebook 2014. godine de facto prisilio na korištenje Messengera kao zasebne aplikacije (i brojne korisnike otjerao u naručje WhatsAppa, Telegrama i drugih aplikacija).

Moguće je kako je riječ o dijelu inicijative u sklopu koje u Facebooku nastoje tješnje integrirati servise za razmjenu poruka kojima raspolažu (uz Messenger, tu su još WhatsApp i izravne poruke u Instagramu) i omogućiti enkriptiranje poruka.

Trenutno nije posve jasno kako bi ponovna integracija Messengera u Facebookovu glavnu aplikaciju u tome pomogla. U najvećoj društvenoj mreži svijeta potvrdili su kako testiraju načine kako poboljšati iskustvo razmjene poruka te ustvrdili kako Messenger ostaje zasebna aplikacija, dodavši kako zasad nemaju ništa više za reći o tome.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve