‘Raspjevane’ klupe i solarni stupovi za zabavan odmor

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 15. kolovoz 2016. u 09:57
Na dva odmorišta postavljeno je šest pametnih klupa i dva stupa

Stupovi reproduciraju cvrkut ptica, a klupe mogu poslužiti za slušanje glazbe s mobitela.

Na relaciji između općine Nijemci i izletišta Sopotac u Vukovarsko – srijemskoj županiji ovog su kolovoza postavljena dva odmorišta za pješake i bicikliste na kojima se nalazi ukupno šest pametnih klupa. Na klupama se putem bluetootha može reproducirati glazba i ostali sadržaji s mobilnog telefona, zatim se putem USB kabela mogu puniti mobilni uređaji te očitati trenutna temeperatura i ostali podaci o vremenskim prilikama.

Također su postavljena i dva stupa sa solarnom rasvjetom i mogućnošću reprodukcije glasanja 10 ptica karakterističnih za ovo područje. Pametne klupe i solarne stupove izradila je pulska tvrtka UTE Uljanik Tesu elektronika čiji vlasnik Kristijan Ivančić ističe da su aktivnosti u Nijemcima dio nastojanja promoviranja ekoloških način prijevoza koji se oslanjaju na obnovljive izvore energije.

"Planiramo napraviti mrežu interaktivnih i informativnih biciklističkih punktova namijenjenih svima koji uživaju u aktivnom načinu života, a pri tome posebnu pažnju posvećujemo i lokalnim prirodnim i kulturnim vrijednostima", komentirao je Ivančić. Ukupna vrijednost projekta je 156 tisuća kuna od čega je Ministarstvo turizma projekt sufinanciralo sa 106 tisuća kuna, dok je ostatak sredstava osiguran iz općinskog proračuna, objavljeno je na službenim stranicama općine Nijemci. 

Komentirajte prvi

New Report

Close