Proizvode IoT uređaje na 3D printeru i ciljaju Kickstarter

Autor: Bernard Ivezić , 03. svibanj 2016. u 15:30
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Sa 40 tisuća kuna nagrade na 3D printeru napravit će 40 pametnih clickera i pripremiti se globalnu ekspanziju.

Zagrebački startup Canelio, koji iskustvo obuke pasa pretvara u igru čijim se rezultatima možete hvaliti na Facebooku, pobjednik je finala Microsoftovog Software StartUp Academyja koje se održalo na Windaysima u Poreču.

Caneliju je ovo treći, i ujedno najuspješniji bootstraping, odnosno prikupljanje sredstava za razvoj kroz startup natjecanja i konferencije, dosad. Osvojio je donaciju od 40 tisuća kuna u konkurenciji 500 studenata iz svih djelova Hrvatske. Tomislav Fistrić, suosniovač Canelia kaže da se s prikupljenim sredstvima planiraju pripremiti za globalnu ekspanziju. Prvo će napraviti 400 pametnih clickera, IoT uređaja za dresuru pasa koji podatke šalju na mobitel, a zatim će utvrditi bazu u Hrvatskoj i Sloveniji te lansirati Kickstarter kampanju. "Cilj nam je dio naših pametnih clikckera za početak plasirati u Sloveniju, koja ima jaku kinološku tradiciju i 15 školica za pse što je pet puta više nego u Hrvatskoj, a nakon toga plan je napraviti Kickstarter kampanju", kaže Fistrić.

 

10pametnih

clickera startup je već prodao zainteresiranim kupcima

Vjeran Fistrić, drugi suosnivač Canelia kaže da su u Hrvatskoj prodali deset clickera i da su zadovoljni rezultatima. Sklopili su i prvo partnerstvo sa zagrebačkom školom za pse Vindorom, koja koristi Canelio pametne clickere. "Cjelokupno proizvodnja naših clikcera radi se u Hrvatskoj. Printamo ih na 3D printeru i do sada smo ih proizveli 50 od čega je deset prodano, a najveći interes je na sajmovima i kod trenera pasa", kaže Vjeran Fistrić. Nina Šindija, voditeljica projekta za studentsku i startup zajednicu Microsofta za srednju i istočnu Europu kaže da je ugodno iznenađena koliko je IoT projekata sudjelovalo na Software StartUp Academyju.

"U programu Software Startup Academy je ove godine sudjelovalo više od 500 prijavljenih studenata koji su zadnjih nekoliko mjeseci razvijali svoje poduzetničke ideje uz pomoć brojnih mentora i stručnjaka iz poslovnog i IT svijeta i želim puno uspjeha Caneliju u daljnjem razvoju svog rješenja", kaže Šindija. Tomislav Fistrić, suosniovač Canelija dodaje da će oni uz poslovni razvoj nastaviti i na tehnološkom razvoju. Na naš upit planiraju li raditi Facebook za pse, kaže da to ipak nije plan. "Ne želimo raditi Facebook za pse, ali ispitujemo nešto u tom smjeru, odnosno mogućnost da vlasnicima za njihove pse napravimo profile na kojma bi mogli, kao u igrici, pratiti napredak svojih pasa. No, ta priča nije jednostavna jer brinemo i o privatnosti i sigurnosti tih podataka tako da nam predstoji uzbudljivo razdoblje po pitanju tehničkog razvoja", zaključuje Fistrić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Za autora clanka koji pogresno koristi termin bootstraping:
An individual is said to be boot strapping when he or she attempts to found and build a company from personal finances or from the operating revenues of the new company.
http://www.investopedia.com/terms/b/bootstrap.asp#ixzz47ZnkZmXg

New Report

Close