Analizirali smo: Koji su najbolji računovodstveni programi?

Autor: Antonio Prtenjača , 03. svibanj 2013. u 09:09
Postoji i posebna inačica Pantheona – “Zeus”, namijenjena samo direktorima i menadžerima/FOTOLIA

Pažnju zaslužuje i računalni program Synesis koji je financijski prihvatljiv, a programski dosta dotjeran.

Izvor: www.poreznaklinika.com

Prema najnovijem istraživanju Poslovnog dnevnika i Porezne klinike donosimo vam pregled najboljih računovodstvenih programa koje možete nabaviti na hrvatskom tržištu, a misao vodilja je bila cjelovitost i svrsishodnost programa u poslovanju.

Jedan od softvera koje defintivno treba spomenuti je ugledni program Pantheon, koji su razvili najbolji informatički i porezni stručnjaci. Pantheon je cjeloviti sustav koji podržava sve poslovne procese: od narudžbi i fakturiranja, preko računovodstva, upravljanja proizvodnjom do menadžerskog izvještavanja i analitike. U Pantheonu izrada poslovih izvještaja je relativno jednostavna, a uz tako izrađene izvještaje može se pratiti daljnje poslovanje. Osim toga moguće je vršiti nadzor nad svim podacima o nabavi robe na razini društva, poslovnice ili samo odjela, te je moguće u svakom trenutku pogledati gdje je što bilo prodano.

Svi podaci su snimljeni u jednoj bazi podataka tako da su dvojni podaci u ovom slučaju prošlost. Osim regularne stvorena je i posebna inačica Pantheona – "Zeus". To je verzija koja je namijenjena samo direktorima i menadžerima. Ona prikazuje specifične podatke koji su potrebni osobama na navedenim funkcijama kao što su; pregled obavljenog posla, stanje na računu i pregled otvorenih stavki, potraživanja i obveze društva, te mjesečne rezultate rada, i ti podatci su vidljivi samo njima, dok su ostali detalji prepušteni zaposlenima u računovodstvu. Obzirom na takve performance programa svakako se preporuča navedeni program tvrtke Datalab.

Među najbolje programe svrstao se i program "Korp" tvrtke Infokom iz Splita radi svoje pristupačnosti. To je jedan od prvih izvornih Windows računovodstvenih sustava na tržištu. Vrlo je jednostavan za korištenje,a napravljen je tako da se prilagođava svakom korisniku individualno. Svi dijelovi programa su postavljeni logički što znači da je nepotrebno veliko predznanje o računovodstvu i informatici. Programe "Korp" softvera odlikuje kratka 'krivulja' učenja, jednostavnost te možda čak i najprihvatljivija cijena na tržištu. Prema potrebama moduli programa se mogu nadograđivati, a i za sva pitanja postoji stalna korisnička podrška, što taj program čini jedan od boljih jer korisnik nije prepušten sam sebi. Palac gore, svakako za preporučiti!

Osim Korpa koji zaslužuje same pohvale, vrijedan je spomena i Synesis koji je dostupan u dvije inačice; Synesis i Synesis PRO. Synesis je financijski prihvatljiv, a programski dosta dotjeran. Proizvodi ga Pupilla d.o.o. koja je u njega ugradila preko 300 dokumenata i 500 izvještaja koji pokrivaju apsolutno sve zahtjeve.

Prednosti tog programa su jednostavnost, koegzistentnost i modularnost. Isto sučelje provlači se kroz sve module programa, a moduli se mogu integrirati nezavisno jedan od drugog. Zavisno o nadogradnji ovisi i sama funkcionalnost programa, jer postoji obična verzija u kojoj svatko tko radi na programu ima uvida u sve dokumente/izvještaje, kao i mogućnost izmjene svakog dokumenta, te profesionalna verzija koja omogućuje praćenje tko je i što radio u samom programu, te koje je dokumente izradio. Program je izuzetno pogodan za knjigovodstvene servise jer program ne zadaje ograničenja, što znači da se može voditi veliki broj knjiga, a nove poslovne godine otvarate sami bez nadoplata. Na posljetku mora se pohvaliti razmjene podataka putem maila, VPN-a i slično koja se odrađuje bez zastoja. Svatko tko razmišlja o nabavi programa svakako bi trebao razmisliti o Synesisu, jako kvalitetnom programskom rješenju.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close