Pogledajte kako će izgledati budućnost obrazovnog sustava

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2012. u 14:49
SXC

Nije potrebno da učitelji djeci daju odgovore jer odgovori su svuda oko nas…

Djecu još uvijek odgajamao u skladu sa paradigmama 20. stoljeća, no pojedini vizionari imaju inovativne planove za ljudsku budućnost te znaju kako na najbolji način iskoristiti tehnološka dostignuća i unaprijediti stupanj ljudskog razvoja na najvišu moguću razinu, piše Fastcoexist.com.

"Znati nešto pomalo je zastarjela ideja…vi zapravo ne trebate znati ništa, a posao učitelja je da usmjere mlade umove prema pravom putu i pravim pitanjima. Nije potrebno da učitelji djeci daju odgovore jer odgovori su svuda oko nas.."

Tako nekako ide uvod kratkog filma pod nazivom Budućnost učenja (The Future of Learning) koji objašnjava kakav bi trebao biti obrazovni sustav u budućnosti. Ukoliko u budućnosti uspijemo omogućiti da svi poznati koncepti i činjenice budu dostupni svima 'na dlanu ruke' , obrazovni bi se sustav mogao  značajno izmijeniti. Ovaj je film nastao u produkciji kompanije Ericsson kao dio serija pod nazivom Umreženo društvo. Kratak dokumentarni film nudi jedan prilično inspirativan pogled na budućnost globalnog edukacijskog sustava. Potrebno je napraviti još puno toga da bi takav sustav mogao funkcionirati u realnosti. 

No treba priznati da je sama vizija obrazovnog sustava,  koji bi svakom djetetu na kugli zemaljskoj omogućio da se educiraju na način koji im najbolje odogovara, svakako cilj vrijedan pažnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close