Pazite što pišete: Zbog novog operativnog sustava, mobitel šalje poruke krivim kontaktima

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2018. u 11:50
Foto: Getty Images

Ovo je iznimno veliki problem jer ovako se poruka namijenjena jednog osobi šalje i drugoj osobi čiji je broj i dosadašnju konverzaciju sustav povezao u jedan razgovor.

Dobro pazite što pišete u porukama koje pišete na iPhoneu putem iMessagea jer postoji mogućnost da će vaša poruka završiti na krivoj adresi, odnosno u inboxu osobe kojoj nije namijenjena.

Kako piše Zimo, sve je više pritužbi korisnika na ovaj problem koji se pojavio nakon što su vlasnici iPhonea i iPada nadogradili operativni sustav iOS na novu verziju (iOS 12) – riječ je o novoj opciji o kojoj o Appleu nisu govorili prilikom predstavljanja ove verzije operativnog sustava koja povezuje u jedan razgovor sve chatove osoba koje koriste više telefonskih brojeva ili mail adresa.

Dakle, umjesto da vam se u iMessageu pojavljuje poseban razgovor za privatni i poslovni broj određene osobe, iOS ih spaja u jedan razgovor, no problem je što su se korisnici potužili da njihov iPhone povezuje razgovore različitih korisnika.

Ovo je iznimno veliki problem jer ovako se poruka namijenjena jednog osobi šalje i drugoj osobi čiji je broj i dosadašnju konverzaciju sustav povezao u jedan razgovor – dakle, poruka koju napišete jednoj osobi može biti poslana na potpuno drugi broj. Tako bi, u slučaju nekih osjetljivih/privatnih poruka koje želite razmijeniti samo s jednom osobom, bez vašeg znanja te poruke mogli poslati na krivu adresu.

Komentirajte prvi

New Report

Close